Для вивчення програмування недостатньо слухати лекції чи читати літературу, основним засобом навчання є розв'язування власних задач з написанням відповідних програми. Це дає змогу глибше зрозуміти як суть алгоритмізації, так і особливості застосування синтаксису мови програмування.

Дисципліна “Програмне забезпечення об'єктів кіберпростору” є базовим курсом з підготовки бакалавра зі спеціальності 172 -- “Кібербезпека”, і забезпечує опанування студентом сучасних технологій аналізу та розробки програмного забезпечення. Програмний захист інформаційних ресурсів займає ключову позицію при побудові комплексної системи охорони.

В основі сучасних мов програмування (С++, Java, Java Script, Python та ін.) лежить об'єктозорієнтований підхід до написання програм, який забезпечує ефективні засоби підтримки програмного забезпечення, переносимості, розподілу задач при командній роботі.

Цей підхід є наслідком розвитку модульності програми на більш високому абстрактному рівні з поняттями класу та об'єкта та філософією роботи з ними: інкапсуляцією, поліморфізмом та успадкуванням.

Метою курсу є засвоєння студеннтами принципів об'єктозорієнтованого програмування та набуття навичок їх реалізації при розробленні додатків мовою програмування високого рівня С++.

Для успішного засвоєння другої частини курсу “Програмне забезпечення об'єктів кіберпростору” студент повинен володіти і вміти застосовувати при написанні програм основні поняття мови С: типи даних, змінні, константи, логічні та арифметичні операції, умовні та циклічні оператори, структури, макроси, модульність, вказівник та динамічний розподіл пам'яті тощо.