
Вибіркова дисципліна, читається для студентів 1 курсу, спеціальності 181 "Харчові технології", на кафедрі хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції.
Курс -1, Семестр - 2
Загальний обсяг годин - 120: кредитів - 4; лекцій - 10; лабораторних - 30; самостійних - 80.
Мета дисципліни: надання майбутнім фахівцям
знань у галузі вивчення
сучасних напрямків харчової
токсикології, екології людини, пов'язаних із
проблемами забруднення навколишнього середовища, що є потенційним
джерелом забруднення продовольчої сировини й продуктів харчування, визначення
видів забруднень та екологічних ризиків
при одержанні харчових продуктів на всіх етапах виробничого процесу та в
процесі реалізації продукції дозволить здійснювати виробництво харчових
продуктів з мінімальним навантаженням на оточуюче середовище і забезпечувати
екологічну безпеку.