Розв’язання задач з курсу „Оптика”.  Для більш ефективного опанування конкретною темою студенту необхідно мати відповідний матеріал: підручник або його стислий конспект, опорний конспект, збірник практичних або ситуаційних завдань, зразки розв’язаних типових задач з теми, що вивчається. При рішенні задач доречно керуватись наступними правилами:

·   Перш за все необхідно осмислити умову задачі і, якщо дозволяє характер задачі, зробити рисунок, який пояснює її сутність.

·   За рідкісним виключенням, кожна задача повинна спочатку бути розв’язана у загальному вигляді (тобто у буквених позначеннях, а не числах). При цьому необхідно перевірити розмірність знайденої величини, яка, зрозуміло, має бути представлена через задані величини.

·   Переконавшись у правильності загального розв’язку, підставити замість кожної букви відповідні числові значення у одній і тій же системі одиниць.

·   Необхідно пам’ятати, що всі числові значення фізичних величин завжди є наближеними, у зв’язку з чим, при розрахунках необхідно керуватись правилами дій з наближеними числами.

·   Отримавши числову відповідь, необхідно оцінити її правомірність, оскільки така оцінка у деяких випадках дозволяє виявити помилковість отриманого результату.