Предмет "Технологія ресторанної справи та організація послуг харчування" відноситься до обов'язкових дисциплін циклу професійної підготовки для студентів 3-го курсу (5, 6 семестр) спеціальності 242 "Туризм" (ОП "Міжнародний туризм").

Складається з кількох блоків: у першому блоці розглядаються загальні теоретичні поняття ресторанного господарства; другий - присвячений формуванню внутрішнього простору закладу ресторанного господарства та його матеріально-технічному забезпеченню; третій блок розглядає питання технологічного процесу надання послуг харчування; четвертий - процеси обслуговування та види заходів, які організовуються на підприємствах ресторанного господарства; останній блок  присвячений особливостям виробництва, подавання та споживання напоїв у закладах ресторанного господарства.