Навчальна дисципліна «Лабораторні спеціалізації з харчових технологій» є вибірковою для здобувачів першого (бакалаврського) освітнього рівня спеціальності 181 «Харчові технології». Вона спрямована на ознайомлення студентів кафедри з основними принципами і методичними прийомами експериментальних досліджень, набуття навичок роботи в лабораторіях харчових технологій, оволодіння студентами спеціальними знаннями та методичними навичками проведення аналізу з визначення якості та безпеки харчової продукції. Здобуті знання роботи в лабораторіях харчових технологій можуть бути використані під час виконання курсових та дипломних робіт освітнього рівня «Бакалавр», а також для майбутньої роботи за обраною спеціальністю. Студенти освоюють ключові правила організації роботи в лабораторії харчових
технологій, підготовки харчової продукції для аналізу, проведення експерименту з використанням сучасного обладнання та аналізу отриманих результатів. Під час проведення лабораторного практикуму значну увагу зосереджено на фізико-хімічних змінах складових речовин при технологічній обробці харчової продукції, а також освоєння сучасних методів і прийомів аналізу харчової продукції.