Навчальна дисципліна "Технологія готельної справи та організація послуг гостинності" є обов'язковою для вивчення в циклі професійної підготовки студентами 3-го курсу спеціальності 242 "Туризм" (5 семестр).

Курс призначений для ознайомлення читачів із організацією готельного господарства, видами засобів розміщення, основними класифікаціями готелів, які діють сьогодні у світі. Розглянуті основні фонди готельного господарства. Запропонована модель розміщення готелів у планувальній структурі міста. Охарактеризоване формування внутрішнього простору готелів та інженерно-технічне устаткування. 

Друга частина курсу присвячена організації послуг гостинності: розглянута робота усіх структурних підрозділів, які забезпечують комфортне перебування гостей у готелі. Особлива увага приділена процесу бронювання номерів чи місць у готелях та роботі служби прийому і розміщення. Окреме місце в лекційному курсі відведене психологічним аспектам роботи з клієнтами. Розглянуте питання організації пожежної безпеки, охорони праці у готелях.