Пакувальні матеріали відіграють важливу роль у формуванні асортименту товарів, їх іміджу, забезпеченні якісного складу продукції під час її зберігання і транспортування. Протягом останніх років спостерігається інтенсивний розвиток ринку пакувальних матеріалів та нових технологічних процесів їх виготовлення. Новим спрямуванням в області пакувальної індустрії є отримання екологічно безпечних матеріалів шляхом включення до складу пакувальних матеріалів біологічно активних речовин, ферментів, істинних плівок, а в останній час речовин, які володіють антибактеріальними властивостями. Такі упакування дають змогу регулювати склад, біологічну цінність продуктів харчування, збагачувати їх необхідними нутрієнтами, забезпечувати необхідну якість продукції. Тому питання, які стосуються наукових основ створення екобезпечних пакувальних – актуальні та є призначенням даної навчальної дисципліни.