Молекулярна кухня – кулінарія чи наука? В останнє десятиріччя словосполучення «молекулярна кухня» асоціюється з чимось високо сучасним, модним та новаторським. Насправді, так і є. Вважається, що молекулярна кухня дозволяє обманювати наші органи чуття: вигляд, запах та смак їжі будуть чимось абсолютно неочікуваним і незвичним. Для людей молекулярна кухня – це дорогі ресторани та цікава подача страв, а насправді – це наука, яка базується на вивченні закономірностей перетворення речовин в різних умовах приготування, знаннях фізико-хімічних особливостей процесів обробки харчових продуктів та використанні наукових інновацій для створення нових та покращення існуючих страв, а, відповідно, харчової цінності та засвоюваності організмом харчових речовин, збалансованості раціону.