В майбутній професійній діяльності студенти, що навчаються за спеціальністю «Право», будуть працювати, у тому числі в системі судових та правоохоронних органів, адвокатурі, які виконують свої функції в процесі розслідування кримінальних правопорушень та судового розгляду кримінальних, цивільних, адміністративних та інших категорій справ. Вказана діяльність жорстко регламентується нормами процесуального права та тісно пов’язана із вмінням складати належним чином оформлених процесуальних документів.

Належне виконання особою покладених на неї функцій у правоохоронній та правозахисній сфері, під час здійснення правосуддя обумовлює необхідність поєднання нею теоретичних знань, набутих, в першу чергу, під час вивчення процесуальних дисциплін та практичних навичок їх реалізації, у тому числі в частині правильного оформлення процесуальних документів.

Тому знання, отримані студентами при вивченні навчальної дисципліни, стануть їм в нагоді під час роботи в судових, правоохоронних органах, адвокатурі та правозахисній роботі на підприємствах, установах та організаціях.