Навчальна дисципліна «Теорія і методика фізичного виховання» є обов’язковою компонентою освітньо-професійної програми «Фізична культура і спорт» підготовки бакалаврів за спеціальністю 017 Фізична культура і спорт.

2. Мета навчальної дисципліни: сформувати основи теоретичних знань для подальшого засвоєння методики фізичного виховання.

Оволодівши матеріалом даної програми, майбутній фахівець:

- засвоює суть мети і завдання, які мають вирішуватись у процесі фізичного виховання;

- визначає ефективні засоби вирішення конкретних завдань фізичного виховання;

- формує уміння визначати ефективні методи спільної роботи тренера-викладача і учнів у процесі фізичного виховання;

- засвоює закономірності управління процесу навчання фізичних вправ і виховання фізичних якостей.

3. Завдання:

1.      Ознайомити студентів з базовими поняттями фізичного виховання; метою, завданнями та основами соціальної практики національної системи фізичного виховання; закономірностями і особливостями прояву методичних принципів навчання та шляхами їх реалізації в процесі фізичного виховання; засобами і методами фізичного виховання, особливостями основних організаційних форми фізичного виховання.

2.      Навчити творчо використовувати отримані знання з теорії й методики фізичного виховання та інтегрувати знання, отримані в суміжних курсах і окремих методиках при вирішенні педагогічних, навчально-виховних, науково-методичних завдань.

3.      Сприяти активізації пізнавальної діяльності студентів, формувати вміння самостійно поповнювати знання, здійснювати науково-дослідну роботу, орієнтуватись в спеціальній науково-педагогічній літературі згідно профілю підготовки.