належить до обов’язкових дисциплін, оскільки відіграє важливу роль у формуванні педагогічної майстерності студента-філолога як майбутнього вчителя румунської мови та літератури. Цей курс допоможе студентові опанувати методичні навички, необхідні для викладання румунської мови у школі, реалізувати себе як фахівця у царині мовознавчої науки, розвинути вміння передати набуті знання школярам.

 є важливим етапом у підготовці студентів румунського відділення спеціальності середня освіта філологічного факультету до педагогічної (навчальної) практики у школі та до роботи в закладах середньої освіти в умовах реформування освіти і становлення нової школи в Україні.

 призначений для студентів 4 курсу спеціальності 014 середня освіта спеціалізації румунська/молдовська мова та література. Його основним завданням є ознайомлення студентів з методикою викладання румунської мови в середній школі як наукою та навчальною дисципліною. Під час вивчення цього курсу студенти отримують інформацію про зміст і структуру курсу румунської мови в середній школі, аналізують основну документацію, важливу для вчителя-словесника, та чинні шкільні підручники; знайомляться з основними підходами до навчання румунської мови, загальнодидактичними та специфічними принципами навчання румунської мови, традиційними та нетрадиційними методами навчання; отримують інформацію про урок як основну форму організації навчально-виховного процесу та його різновиди; дізнаються про особливості викладання основних розділів мови у шкільному курсі, а також отримують відомості про специфіку проведення факультативів з румунської мови та про організацію позакласної й позашкільної роботи з румунської мови.