Програма вивчення навчальної дисципліни  «Вступ у спеціальність» складена для студентів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» (ОП Економіка та організація бізнесу); спеціальності 051 «Економіка» (ОП Управління персоналом та економіка праці).

Метою дисципліни є формування у майбутніх економістів потреби набуття теоретичних знань і практичних навичок про здійснення підприємницької діяльності, біржову діяльність, торговельну діяльність та управління персоналом.

Основними завданнями вивчення дисципліни «Вступ в спеціальність» є надання студентам знань з основ законодавства з підприємництва; теоретичних знань та практичних навичок із застосування організаційних та методичних прийомів вивчення окремих дисциплін; практичних навичок з користування бібліотечним фондом, навчальними планами, графіками навчального процесу, розкладом занять, виконання самостійних робіт, підготовки до підсумкового контролю знань тощо.

Предметом вивчення дисципліни є технологія навчання студентів спеціальності у ВНЗ.

Аргументовність вивчення вибіркової дисципліни «Вступ у спеціальність» підтверджується вивченням теоретичних положень про організацію навчального процесу у закладі вищої освіти, основи організації підприємницької, торговельної, біржової, діяльності; організація процесів управління персоналом.

Міждисциплінарні зв’язки: програма курсу «Вступ у спеціальність» відображає специфіку навчального плану підготовки економістів за схемою першого рівня вищої освіти – бакалавр. Курс «Вступ у спеціальність» викладається студентам рівня бакалавр. Відповідно до структурно-логічної  схеми  побудови навчального плану, зміст цього курсу є синтетичним, його вивчення базується на концепціях і поняттях економіки підприємства, основ підприємництва, менеджменту, стратегічного управління, фінансового менеджменту, організації поведінки, системного аналізу тощо.