Навчальна дисципліна «Дипломатична та консульська служба» є обов’язковою навчальною дисципліною циклу професійної підготовки, яка викладається в IІІ семестрі для студентів ІІ курсу. Загальна кількість годин та кредитів ЕСTS: 120/4 кредити.

Лекцій: 30 год.

Семінарських занять: 15 год.

Самостійної роботи: 75 год.

Форма підсумкового контролю: іспит.

1.                Актуальність навчальної дисципліни. Обов’язкова  дисципліна «Дипломатична та консульська служба» є однією з важливих спеціалізованих дисциплін навчального плану із здобуття вищої освіти у сфері міжнародних відносин. Цей курс вивчає способи, якими насправді ведеться дипломатія, висвітлить проблеми координації дипломатії всередині та між урядами; обговорить вплив демократичного уряду на зміст та проведення дипломатії; Курс має на меті

2.                Мета навчальної дисципліни: запропонувати студентам можливість зрозуміти нову роль двосторонньої та багатосторонньої дипломатії у глобалізованому світі, де теоретичні засади традиційного міжнародного права (такі як принципи державного суверенітету та рівності, невтручання у внутрішні справи, законне застосування сили тощо) стикаються з поступовою, але неминучою трансформацією.