Навчальна практика з біорізноманіття (ботанічна, зоологічна) проводиться на 1 курсі стаціонарної і заочної форм навчання для студентів, що навчаються за спеціальностями 091 – Біологія та 014.05 – Середня освіта (Біологія та здоров'я людини) в об'ємі 180 навчальних годин на групу.

Студенти Інституту біології, хімії та біоресурсів проходять цю практику в умовах польового стаціонару – на спеціально обладнаній базі з можливістю проведення як польових, так і лабораторних досліджень, у селі Долішній Шепіт Вижницького району Чернівецької області.

Навчальна практика з біорізноманіття (ботанічна, зоологічна) – необхідна складова частина навчального процесу. Проходження її обовязкове. Під час проходження практики студенти зобов’язані суворо дотримуватись правил внутрішнього розпорядку бази практики; чітко та своєчасно виконувати поставлені перед ними завдання; у повному обсязі оволодіти теоретичними знаннями та практичними навичками, отримання яких сприяє виконанню завдань, поставлених перед практикантами.