Навчальний матеріал курсу дозволяє ознайомитися не лише з ключовими  поняттями і категоріями, що увиразнюють протестантизм як соціально-релігійне явище , а й навчитися самостійно проводити богословський компаративний аналіз віроповчальних засад протестантських спільнот, специфіки функціонування та інтеграції в релігійний простір і процес.

иконання завдань самостійної роботи сприяють набуттю практичних навичок аналітичного мислення, умінь застосування методології порівняльного богослов’я. Вивчення навчального матеріалу, в тому числі самостійне, а також форми проведення семінарських занять (рецензії, дискусії, аналітичні доповіді, есе, організація тематичних релігійно-полемічних панелей і майданчиків) формують комунікативні компетенції, розвивають ораторські здібності та створюють додаткові можливості набуття науково-педагогічних компетенцій і навичок педагогічної майстерності. Курс покликаний сформувати повагу і толерантне ставлення до представників неортодоксального християнсько-релігійного світогляду.

 

Мета курсу

Вивчення закономірностей появи, розвитку, специфіки функціонування та доктринальних відмінностей протестантських деномінацій, в тому числі й маргінальних, що мають ознаки тоталітарних сект і культів.