Надання базових відомостей про управління та поводження з відходами, ознайомлення з широтою спектру існуючих проблем і необхідністю вирішення їх на локальному, регіональному, національному та глобальному рівнях. А також формування у студентів основних уявлень про управління та поводження з відходами, що у свою чергу, передбачає становленню у них природоохоронного та екологічного світогляду.

 

студент повинен знати: сучасні методи управління відходами, основні поняття та визначення, технічні, організаційні, нормативні та економічні заходи забезпечення утилізації відходів. Основні принципи охорони навколишнього середовища, причини і джерела забруднення довкілля, теоретичні основи управління та поводження з відходами, чітко уявляти концепцію безпечного поводження з відходами і необхідні заходи щодо її здійснення. Зміст дисципліни і мати достатньо повне уявлення про існуючі проблеми і методи їх вирішення в галузі управління та поводження з відходами промислового та сільськогосподарського виробництва, споживання і т.п;

вміти: використовувати отриманні знання на практиці для аналізу відповідної ситуації і прийняття конкретних рішень. Випускник екологічно орієнтованого вищого навчального закладу України, після вивчення дисципліни «Гарбологія», при належному рівні теоретичних знань, умінь і практичних навичок, зможе кваліфіковано здійснювати діяльність, пов'язану із зменшенням негативного впливу від накопичення відходів.

 

Форма навчання

Рік підготовки

Семестр

Кількість

Кількість годин

Вид підсумко

вого контролю

кредитів

годин

лекції

практичні

семінарські

лабораторні

самостійна робота

індивідуальні завдання

Денна

3

5

4

120

15

15

15

75

залік