Мета та завдання навчальної дисципліни

1.1. Метою вивчення навчальної дисципліни “Основи алгоритмізації та програмування” є формування системи  практичних знань з правильного вибору та застосування алгоритму для розвязування поставлених задач мовами програмування  PYTHON, Формування навичок у застосуванні основних синтаксичних конструкцій мов програмування  PYTHON.

1.2. Основними завданнями вивчення дисципліни “Основи алгоритмізації та програмування” є вивчення  основ  алгоритмізації, застосування лінійних та розгалужених алгоритмів, особливостей  використання циклів, застосуванні булевих змінних у циклах та операторів дострокового виходу та продовження циклу,  розв’язування задач на вказівники та файли; набуття вмінь  складати власні підпрограми користувача,

1.3. Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні:

знати:

основні типи алгоритмів та їх структуру; принципи  роботи з власними типами даних; види синтаксичних конструкцій, що використовуються у мові програмування PYTHON.

вміти:

використовувати основні види алгоритмів для  практичної обробки інформації; формувати аналіз структури програми та порядок її виконання; застосовувати різні синтаксичні конструкції  при опрацьовуванні великого обсягу однакових  даних .