Мета та завдання курсу „Політологія”

Навчальний курс „Політологія” забезпечує студентам можливість отримати знання про місце та роль політики як важливого фактора управління сучасним демократичним суспільством. Вивчення курсу “Політологія” базується на визнанні основних гуманістичних цінностей, перш за все свободи і гідності кожної особи, її природних невід’ємних прав. Це сприятиме адекватній оцінці студентами відповідного суспільного устрою, усвідомленню свого місця та ролі в суспільстві, розуміння своїх прав та обов’язків.

Мета курсу - це формування у студентів системи знань з питань політичної системи суспільства, політичної свідомості і демократичної політичної культури, необхідних навичок політичної діяльності, вмінь аналізу політичних процесів та явищ.

Основні завдання курсу: під час лекційних та семінарських занять з курсу “Політологія” навчити студентів основ ведення дискусій, висунення гіпотез, аналізу політичних явищ та подій, критичному аналізу різноманітної політичної інформації, самостійно мислити і формувати власні політичні переконання, а також сприяти становленню активної громадянської позиції  щодо реалізації європейських цінностей в Україні.