
1. Мета навчальної дисципліни
Вивчити основні сільськогосподарські культури, що вирощуються на Україні: їх походження, господарське значення, ботанічну характеристику, біологічні особливості та технологію вирощування й збирання.
2. Результати навчання
Студент повинен знати:
- основні господарсько-біологічні угруповання польових культур;
- морфологічні ознаки основних груп польових культур;
- біологічні особливості росту й розвитку культурних рослин;
- походження культур та їх господарське значення;
- технологію вирощування основних сільськогосподарських культур.
Студент повинен вміти:
- визначати фази розвитку с/г культур;
- обґрунтувати оптимальні сівозміни для отримання високих врожаїв;
- визначати біологічні особливості основних с/г культур;
- оптимальні строки сівби польових культур;
- вибирати оптимальні способи сівби с/г культур;
- оцінювати хід перезимівлі озимих культур та їх стан після перезимівлі;
- проводити оцінку стану посівів ярих зернових і технічних культур;
- визначати біологічну врожайність основних культур;
- визначати оптимальні строки та способи збирання врожаю;
- розробляти рекомендації по впровадженню найбільш оптимальної агротехніки вирощування с/г культур.
- Викладач: Романюк Василь Васильович