1.     Мета навчальної дисципліни

Вивчити основні сільськогосподарські культури, що вирощуються на Україні:  їх походження,  господарське значення, ботанічну характеристику,  біологічні  особливості  та технологію вирощування й збирання.

2. Результати навчання

      Студент повинен знати:

-         основні господарсько-біологічні угруповання польових культур;

-         морфологічні ознаки основних груп польових культур;

-         біологічні особливості росту й розвитку культурних рослин;

-         походження культур та їх господарське значення; 

-         технологію вирощування основних сільськогосподарських культур.

 Студент повинен вміти:

-         визначати фази розвитку с/г культур;

-         обґрунтувати оптимальні сівозміни для отримання високих врожаїв;

-         визначати біологічні особливості основних с/г культур;

-         оптимальні строки сівби польових культур;

-         вибирати оптимальні способи сівби с/г культур;

-         оцінювати хід перезимівлі озимих культур та їх стан після перезимівлі;

-         проводити оцінку стану посівів ярих зернових і технічних культур;

-         визначати біологічну врожайність основних культур;

-         визначати оптимальні строки та способи збирання врожаю;

-         розробляти рекомендації по впровадженню найбільш оптимальної агротехніки вирощування с/г культур.