Мета курсу - ознайомити студентів із принципами та схемами інтерпретації біблійних текстів Нового Завіту, застосування інтердисциплінарного методологічного інструментарію у дослідженні Святого Письма, що сприятиме аналізу текстів як із позабіблійних джерел (історичних, філологічних, культурологічних), так і з біблійно-текстуальних (тлумачення з позицій власного тексту і контексту), давньохристиянської святоотцівської екзегези й кращих наукових розробок сучасного біблійного богослов'я.

А все заради єдиної цілі - розкрити багатовікову традицію тлумачення спасительних Богоодкровенних Істин, вміщених у Святому Писанні, розкрити їх максимально доступною науково-популярною мовою!

Для тих, хто прагне не лише пізнавати, а й жити Писанням та Його Мудрістю, відкривати предвічні таємниці Життя Божественного, Благої звістки про спасіння людства (духовної досконалості, зціленості у єдності з Богом) Предвічним Сином Божим, Ісусом Христом.

Курс збагатить теоритичними знаннями, допоможе розкрити способи практичної реалізації у своєму житті установлених Творцем законів простого та, водночас, безмежно великого, неземного ЩАСТЯ і ЛЮБОВІ!