1.     Мета навчальної дисципліни

 

Вивчити основні характеристики овочевих культур, що вирощуються на Україні:  їх походження, сучасні сорти та гібриди,  народно-господарське значення, ботанічну характеристику,  біологічні  особливості  та технологію вирощування,  особливості збирання і зберігання врожаю.

 

2. Результати навчання

     

Студент повинен знати:

-         основні господарсько-біологічні характеристики овочевих культур;

-         видовий склад овочевих культур;

-         морфологічні ознаки вегетативної частини, генеративної сфери та плодів різної фази стиглості;

-         біологічні особливості росту, розвитку та плодоношення овочевих культур;

-         способи розмноження, структуру і агротехніку вирощування овочевих культур в умовах закритого грунту; 

-         технологію вирощування овочів у відкритому грунті;

-         основні принципи розміщення овочевих культур у сівозмінах, типи складання сівозмін;

-         біологічну та господарську характеристику сучасних високопродуктивних сортів та гібридів овочевих культур.

 Студент повинен вміти:

-         визначати фази розвитку основних овочевих культур;

-         визначати біологічні особливості основних овочевих культур;

-         складати орієнтовні овочеві сівозміни;

-         здійснювати підбір сортового асортименту для різних грунтово-кліматичних умов та виробничо-господарських потреб;

-         розробляти структуру та агротехніку вирощування овочів в умовах відкритого та закритого грунту.