
1. Мета навчальної дисципліни
Вивчити основні характеристики овочевих культур, що вирощуються на Україні: їх походження, сучасні сорти та гібриди, народно-господарське значення, ботанічну характеристику, біологічні особливості та технологію вирощування, особливості збирання і зберігання врожаю.
2. Результати навчання
Студент повинен знати:
- основні господарсько-біологічні характеристики овочевих культур;
- видовий склад овочевих культур;
- морфологічні ознаки вегетативної частини, генеративної сфери та плодів різної фази стиглості;
- біологічні особливості росту, розвитку та плодоношення овочевих культур;
- способи розмноження, структуру і агротехніку вирощування овочевих культур в умовах закритого грунту;
- технологію вирощування овочів у відкритому грунті;
- основні принципи розміщення овочевих культур у сівозмінах, типи складання сівозмін;
- біологічну та господарську характеристику сучасних високопродуктивних сортів та гібридів овочевих культур.
Студент повинен вміти:
- визначати фази розвитку основних овочевих культур;
- визначати біологічні особливості основних овочевих культур;
- складати орієнтовні овочеві сівозміни;
- здійснювати підбір сортового асортименту для різних грунтово-кліматичних умов та виробничо-господарських потреб;
- розробляти структуру та агротехніку вирощування овочів в умовах відкритого та закритого грунту.
- Викладач: Романюк Василь Васильович